Over ons

Logo 50jaarmaanlanding

Over ons

50jaarmaanlanding.nl is een initiatief van de Nederlandse Verenging voor de Ruimtevaart, het Nationaal Ruimtevaart Museum, SpaceExpo en Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde. Gezamenlijk willen we extra stilstaan bij dit bijzondere jubileum en het onder de aandacht brengen bij het Nederladse publiek. Dit doen we door een jaar lang lezingen, filmavonden, tentoonstellingen en andere evenementen te organiseren. Deze zullen betrekking hebben op de Apollo 11 maanlanding zelf maar ook over de aanloop daar naar toe en de bijzondere omstandigheden waarin dit destijds mogelijk was. Wil je zelf iets organiseren of mee doen laat het ons weten!

NVR

Een bruisende, moderne community die (aankomende) space professionals en fans bindt, en de ruimtevaart in Nederland profileert.
Wij hebben een rijke 65-jarige historie en hebben in die periode de Nederlandse ruimtevaart zien groeien tot de hedendaagse sector van wereldklasse.
Kijk voor meer informatie op onze website en wordt lid voor ons blad en toegang tot onze evenementen.

NRM

Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM), gevestigd in Aviodrome, Lelystad Airport.
Doel van het NRM is het algemene publiek te informeren over ruimtevaart in de ruimste zin van het woord.
Dit wordt gedaan via het onderhouden van een expositie en een ruimtevaart archief, en via het organiseren van lezingen en evenementen voor zowel jongeren als volwassenen.

Space Expo

Space Expo is het officiële bezoekerscentrum van ESA ESTEC. Je vindt ons ruimtevaartmuseum vlak achter de zee en de duinen in Noordwijk!
Bekijk het echte Sojuz TMA-03M-ruimteschip waarmee ESA-astronaut André Kuipers reisde! Ook kun je zelf een reisje maken in een Soyuz simulator.
Kijk voor meer informatie over wat je bij ons kan zien en doen op onze website.

KNVWS

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) werd opgericht in 1901 en zet zich sinds die tijd in voor het enthousiasmeren van het publiek en het verbinden en ondersteunen van de aangesloten verenigingen en sterrenwachten.
Hun gemeenschappelijke doel is het populariseren van de hobbymatige weer- en sterrenkunde in Nederland.
https://www.knvws.nl

Wat organiseren wij?

Het NRM, Space Expo en de NVR organiseren door het jaar heen lezingen. Voor dit jubileum jaar zullen daar meerdere lezingen bij zijn die in het thema staan van 50 jaar maanlanding. Kijk bij Evenementen waar welke lezingen er gepland zijn.

De Maan en Maanlanding in 1969 is voor velen mensen een inspiratie voor een carrière in de ruimtevaart maar ook voor kunst en hobby’s. Deze kunst en hobby objecten zullen in meerdere tentoonstellingen worden getoond aan het publiek.

De maanrace is over de afgelopen 50 jaar veelvuldig in documentaires, films en series vastgelegd. De beste en bijzondere zullen we op filmavonden laten zien. Kijk bij Evenementen waar welke films en documentaires getoond zullen worden.

NVR, NRM, Space Expo en KNVWS willen met speciale evenementen extra aandacht geven aan het jubileum. Houd de evenementen agenda in de gaten wat er aan zit te komen.

Mee doen?

Heb je zelf een leuk idee voor een evenement? Wil je voor je vereniging of bedrijf een lezing organiseren? Of wil je ons mee helpen? Laat het ons weten en we gaan kijken wat we kunnen doen.Committee


Peter Batenburg

NVR
Committee Co-Chair

Zeholy Pronk

NRM
Committee Co-Chair

Sebastiaan de Vet

KNVWS
Committee Co-Chair

Rob van den Berg

Space Expo
Committee Co-Chair

Sander Derksen

NVR
Webmaster

Sarah Praal

NVR
Content Editor